بسیاری ار کاربران دنیای در گوگل این سوال را میپرسند که دیجیتال مارکتر چیست، باید به این نکته اشاره کنیم که دیجیتال مارکتر ابزار یا شی نیست، بلکه دیجیتال مارکتر به یک شخص گفته میشود؛ پس بهتر است سوال را اینگونه مطرح کنیم که دیجیتال مارکتر کیست؟!
سرفصل مطالبی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
- دیجیتال مارکتر کیست !؟!
- دیجیتال مارکتر باید تعریفی دقیق از دیجیتال مارکتینگ بداند
- وظایف دیجیتال مارکتر 361 درجه چیست؟
- دیجیتال مارکتر باید بروز باشد
- به روز بودن دیجیتال مارکتر همه چیز نیست!
- دیجیتال مارکتر باید به دنبال یادگیری بیشتر باشد
- نکات مهمی که دیجیتال مارکتر باید در تهیه پلن دیجیتال مارکتینگ به آنها توجه داشته باشد
- نکات ضروری که یک دیجیتال مارکتر باید بداند!
دیجیتال مارکتر کیست؟! چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟
دیجیتال مارکتر در واقع به مانند یک چریک نظامی است. یعنی:
- یک چریک نظامی انواع سلاح ها رو میشناسد و کار با آنها را دقیق می دادند؛ در همین راستا، یک دیجیتال مارکتر هم باید همه ابزارهای دیجیتال مارکتینگ شامل باگ گیری فنی (سئو تکتینکال) وب سایت، سئو، بازاریابی محتوایی، بازاریابی شبکه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، ابزارهای اندازه گیری و غیره را بشناسد و کار کردن با آنها را بلد باشد.
- یک چریک نظامی قبل از اینکه ماموریت خود را رو شروع کند، هدف رو شناسایی، همه جوانب رو بررسی و نقشه عملیاتش را تدوین میکند. دیجیتال مارکتر هم باید مشتری یا مخاطب هدف خود را مشخص و بداند مشتریان هدف کجایند و چطور باید به آنها دست پیدا کرد و در نهایت استراتژی دیجیتال مارکتینگ را تهیه، تدوین و پیادهسازی کند.
- یک چریک نظامی میداند که در هر ماموریت نمیتوان از همه سلاحها استفاده کرد و فقط سلاح هایی که موردنیاز است را حمل میکند؛ دیجیتال مارکتر هم باید بداند براساس استراتژی بازاریابی دیجیتال که تهیه و تدوین کرده است، بهترین و اثرگذارترین ابزارها را با کمترین هزینه انتخاب و استفاده کند.
- یک چریک نظامی موقعیت ها را مانند یک عقاب زیر نظر میگیرد و در صورت لزوم روش حمله رو تغییر میدهد، اگر به مانع پیش بینی نشده برخورد کرد، به دنبال راهحل میگردد تا به هدفش برسد؛ حال یک دیجیتال مارکتر هم باید بداند در کارش با مشتریان بالقوه سر و کار دارد و این افراد هم غیر قابل پیش بینی هستن، پس همیشه آمادگی اینو داره که با ابزار A/B تستینگ، بهترین روش رو انتخاب و نهایتا به هدفش برسد.
- همونطور که چریک میدونه باید سلاح های جدید رو بشناسد (به روز باشد) و در موقعیت مناسب استفاده کند، بازاریاب دیجیتال هم میداند که باید ابزارهای جدید بازاریابی دیجیتال رو بشناسد و همیشه به روز باشد.
- یک چریک نظامی میداند که همیشه باید جسم و ذهنش رو آماده نگه دارد تا بتواند ماموریتهای جدید و بهتری رو انجام بدهد؛ دیجیتال مارکتر هم میداند باید همیشه در حال یادگیری و تمرین باشد تا بتواند از پروژههای به عهده گرفته، بهترین نتایج را بدست آورد.
در یک کلام، دیجیتال مارکتر همان چریکی است که در فضای دیجیتال فقط بجای اینکه هدفش کشتن باشد، هدفش جذب مشتری و افزایش فروش در کسب و کار آنلاین است.
دیجیتال مارکتر باید تعریفی دقیق از دیجیتال مارکتینگ بداند
دیجیتال مارکتر باید بتواند تعریف دقیقی از بازاریابی دیجیتال ارائه کند. یعنی اینکه بداند دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
بازاریابی دیجیتال به مجموعه فرایندهای بازاریابی دقیق و مناسب که بتواند شما را به مشتری خود برساند ، کاربر را جذب ، حفظ و تبدیل به یک مشتری بکند و همه این کارها را از طریق اینترنت و تلفن های هوشمند صورت دهد .
یک دیجیتال مارکتر ، باید بتواند در دیجیتال مارکتینگ حرفه ای باشد. از فرصت ها به نفع خود استفاده کند ، باید دارای مهارت و آگاهی کافی درباره شغلی که قرار است در آن فعالیت کند داشته باشد ، باید مهارتهای خودش را ارتقا دهد و نسبت به شغلش دارای تعهدی بلند مدت باشد.
وظایف دیجیتال مارکتر 361 درجه
دیجیتال مارکتر 361 درجه طبق تعاریف وظیفه افزایش ترافیک یک سایت و برندیگ یک کسب و کار اینترنتی با استفاده از تمام ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را دارد. این ابزارهابه شرح زیر است:
- بهینه سازی موتور جستجو (سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی)
- رسانه های اجتماعی (شبکه های اجتماعی)
- تبلیغات کلیکی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- تبلیغات بنری
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ (تبلیغات موبایلی)
- بازاریابی از طریق همکاری در فروش
- تولید محتوا
- ویدیو مارکتینگ
- و غیره
این افراد معمولا بر روی یک شاخص کلیدی عملکرد KPI در هر کانال (ابزار) متمرکز میشوند تا بتواند به درستی عملکرد و نتیجه را در یکی از از آنها اندازه گیری کنند. به عنوان مثال:
- مدیر سئو => KPI اصلی : ترافیک ارگانیک
- متخصص بازاریابی محتوا => KPI اصلی : ترافیک بالا، برندینگ و مدت زمان ماندگاری کاربر در صفحه (Time on Site)
- مدیر رسانه های اجتماعی => KPI اصلی: دنبال کننده ها (Followers)، اشتراک گذاری (Share)، نمایش های کلی (Impression) نمایش های منحصربفرد (Reach)
- متخصص آنالیز دادهها و اطلاعات => KPI اصلی: بهبود نرخ کلیک (CTR)، بهبود نرخ تبدیل (Conversion Rate)، نرخ بازکردن ایمیل(Email Open Rate)
- و غیره
در اکثر شرکت ها متخصص سئو ، متخصص بازاریابی محتوا و غیره با همفکری هم فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ رو مدیریت میکنند. به عبارت دیگر، لازم است این تیمها با همفکری استراتژیها را تعیین ولی هر بخش در حوزه خود بهصورت حرفه ای فعالیت کند. ذکر این نکته نیز جالب است که با رشد کسب و کار های اینترنتی و شکل گرفتن کسب و کار های نوپا و استارت آپ ها بدلیل کاهش هزینه ها دیجیتال مارکتر 361 درجه شکل گرفت.
یک دیجیتال مارکتر باید همیشه به روز باشد
یکی از چالشهای کارشناس دیجیتال مارکتینگ، تغییرات سریع و با حجم زیاد در دنیای دیجیتال است. دنیای دیجیتال مارکتینگ هم سرعت عجیبی در تغییرات و آپدیتهای جدید دارد. بنابراین شما باید آماده باشید، تغییرات را دنبال کنید ودر کارهای خود به آنها توجه کنید. با بررسی ترندهای پیش رو و اخبار منتشر شده سعی کنید استراتژیهای خود را متناسب نگه دارید.
به روز بودن دیجیتال مارکتر همه چیز نیست!
به روز بودن در دنیای فناوری و تکنولوژی پر از تغییر امروز ضروری است. اما در این زمینه بزرگنمایی نکنیم. همچنان بک لینک و لینک سازی و رعایت نکات سئو مهم است و همان مفاهیم و کارکردها را دارد. کلمات کلیدی همچنان مهم هستند و جلب مخاطب نکته مهم در بازاریابی شبکههای اجتماعی است. در واقع بدنه اصلی دیجیتال مارکتینگ ثابت است. اما به روز بودن کمک میکند با پاسخ سریع و حساب شده به شرایط، موفقیتهای بیشتری کسب کنید.
دیجیتال مارکتر باید به دنبال یادگیری بیشتر باشد
یکی از فاکتورهای مهم در داشتن علاقه زیاد به یادگیری مسائل جدید است. این موضوع تا حدودی به معنی به روز بودن نیز هست.
نکات مهمی که دیجیتال مارکتر باید در تهیه پلن دیجیتال مارکتینگ به آنها توجه داشته باشد
- افزایش آگاهی از برند، حضور وسیعتر در فضای شبکههای اجتماعی و جذب مخاطبین و در نتیجه افزایش فروش بیشتر از اهداف دیجیتال مارکتینگ پلن در هر کسب و کاری است. برای رسیدن به این اهداف از کانالهای بازاریابی دیجیتال کمک میگیریم. به این مسئله توجه میکنیم که یک یا دو کانال ارتباط برای موفقیت کافی نیست و استراتژی ما باید ترکیبی از کانالها و راهکارهای مختلف باشد.
- از جمله نکات مهم در این زمینه طراحی سایت است. باید مطئن شوید که تجربه کاربری سایت طوری باشد که مخاطب دقیقاً به آنچه شما میخواهید در سایت انجام دهد، ترغیب شود.
- اغلب صفحات اجتماعی دارای سرویس ad calculator هستند. این سرویس قابلیت این را هم دارد که شما با پرداخت مبلغی از آنها درخواست کنید که پست تبلیغاتیتان تا حجم معینی بازدید (impression) داشته باشد و در فضای مجازی دیده شود.
- مخصوصاً زمانی که علاوه بر گذاشتن تبلیغات در شبکههای اجتماعی خود، برای انتشار بیشتر تبلیغات هزینه میکنید، باید به این تبلیغات اصولیتر نگاه کنید. در طراحی آن به این فکر کنید که تبلیغ شما چه چیزی را به مخاطب میگوید! مخاطب هدف تبلیغ شما کیست؟ دوست دارید مخاطب شما بعد از دیدن تبلیغ شما چه کاری انجام دهد؟ و اینکه میتوانید تبلیغ خود را بعداً آپدیت کنید. مثلاً در تبلیغ سوالی مطرح کنید. مجهولی قرار دهید و مخاطب را کنجکاو کنید. بعداً با تغییر همان تبلیغ جواب سؤال را در آن قرار دهید و دوباره منتشر کنید.
نکات ضروری که یک دیجیتال مارکتر باید بداند!
- از شکست خوردن در تست ایدههایتان نترسید. اگر به خاطر ترس از شکست نوآوریها و راهکارهای جدید را بررسی نکنید، از رقبای خود عقب می افتید و قطعاً سهم بازار موجودتان را هم از دست میدهید. به این نکته توجه کنید که هر بار که در هر حوزه از دیجیتال مارکتینگ مثل ایمیل مارکتینگ، ویدئو مارکتینگ، سوشال و … چیزی را تغییر میدهید، تست میکنید و لزوما به حالت بهینه نمیرسید، اما یک قدم به رسیدن به بهترین جوابها نزدیک شدهاید.
- این شکستها شما را با رفتار مشتریان بیشتر آشنا میکند و در نتیجه کمپینهای بعدی را بهتر طراحی میکنید. برای هر کمپین شاخصهای عملکرد تعیین کنید و با تست A/B تغییرات آنها را بررسی کنید.
- طبق بررسی web summit پیدا کردن مشتری جدید ۱۵ تا ۱۸ بار سختتر از حفظ مشتری حال حاضر است. در نتیجه جواب ندادن و بی اعتنایی به کامنت ها و انتقادات در سوشال مدیا اشتباه بزرگ یک دیجیتال مارکتر است. یکی از اهداف دیجیتال مارکتینگ ایجاد اعتماد و وفاداری در مشتری است. اینکه مشتری احساس کند که همیشه یک نفر در کسب و کار شما در دسترس و پاسخگوست. بنابراین به دنبال استراتژیهای جدید در پاسخگویی و ارتباط برقرار کردن با مشتری باشید.
- تحقیقات تیم فوربس نشان میدهد از هر ۱۰ مورد شکست در قسمتهای مختلف یک پروژه، ۹ مورد آن به خاطر نگرش منفی آن فرد (کارمند) و یا رفتار منفی است که در شرکت با آن مواجه بوده است. بنابراین مستقل از شرایطی که در آن هستید، سعی کنید با نگرش مثبت آینده شغلی با موفقیت بیشتری برای خود بسازید. چون نوع نگاه و افکار شما نسبت به کار و محیط کار بر روی آنچه انجام میدهید تأثیر میگذارد. در واقع اینکه چقدر با انگیزه و با پشتکار باشید و حتی میزان خلاقیت شما کاملاً به رفتارهای مثبت و یا منفی همکاران شما وابسته است. روزهایی که با انگیزه هستید سعی کنید بیشترین استفاده را از روزتان ببرید.شما هم اگر نکاتی در زمینه موفقیت دیجیتال مارکتر دارید، با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.
حال برای شروع کار با ما تماس بگیرید:
- فرشید وثوق : 09117597992
- مهدی فتح الهزاده : 09214274757